PPC Tippek

PPC Hirdetés létrehozásakor hirdetések jelennek meg, a keresőmotorok Eredmény Oldalak, valamint egyéb, az emberek honlapok, ha valaki teszi a keresést.Például ha keres valamit, a Google Kereső Motort, akkor az a lap, amelyben a google megjeleníti a keresési eredmények között ,a jobb oldalon, ez az oldal is megjelenő négy sort hirdetések a hirdetési termékek vagy szolgáltatások kapcsolódó, hogy a kérdés.
Szóval, ha rákattint egy hirdetésre ,mint ez, akkor majd a honlapon, hogy ez a személy fizeti meg kell hirdetni.Ott is ugyanaz a hirdetések jelennek meg, akik más weboldalak amelyek egyetértett azzal, hogy a Google vagy más hirdetési cégek jeleníti meg ezeket a hirdetéseket ott honlapok.
Így immidiate forgalom generáció a PPC reklám bebizonyította, hogy a legjobb módszer.De ahhoz, hogy sikeres legyen a PPC van, jól tudja, hogyan kell használni, mivel ez is bizonyította, hogy a PPC lehet tört, ha nem tudod hogyan kell beállítani a advertisng kampányok.Én úgy értem, hogy ha nem állítja be a kampányok megfelelően lehet fizetni több mint $5.00 per click ki generál egy eladó, de ha mindent megfelelően lehet fizetni csak $0.01 / klikk, majd kap hatalmas ammounts az értékesítés.
Összefoglalva, PPC reklám a legjobb közlekedési generációs módszer, ha helyesen használják.


-Hogyan találja meg a kulcsszavakat, hogy az emberek használni, ha meg akarják vásárolni.

Elvesztette a sok pénzt, minden nap sok rákattint a hirdetéseket, de nem értékesítési? Ha szembe ez a probléma, akkor nézd meg ezt a cikket.

Én lesz, amely néhány a legfontosabb területek, tudnod kell, hogy nyereséges legyen a Google Adwords.


Megértés-Ben Használt Kifejezések A Google Adwords

A következő néhány feltételek leggyakrabban használt a Google Adwords, amit ezek a kifejezések a következők:

1. CPC (Cost Per Click)

CPC, is ismert, mint Kattintásonkénti Költségaz , hogy mennyi a vállalatok, amelyek hirdet a vádat, hogy amikor valaki rákattint a hirdetésére.

2. Maximális CPC -

Maximális CPC összeget hajlandó fizetni, legfeljebb egy hirdetésre kattintani.

Maga mondja meg, egy maximális CPC-a kulcsszavak, amikor hozzon létre egy új kampányt, – Google Adwords NEM töltődik túl a maximális CPC.

3. Benyomások

Benyomások, a hányszor a hirdetés jelenik meg minden egyes kulcsszó.

4. CTR (átkattintási Arány)

CTR, is ismert, mint az átkattintási Arány, százalék által létrehozott Adwords minden egyes kulcsszó – számítás alapja az alábbi képlet:

(Kattintások száma / Megjelenítések Számát) * 100 = CTR (százalékban)

Általában, minél magasabb az átkattintási arány, a több releváns Google gondolja, hogy a hirdetés, s mint ilyen, idővel, ahogy a CTR növeli, a Google Adwords számol fel alacsonyabb per click, amikor valaki rákattint a hirdetésére.

5. Minőségi mutató (QS)

Minőségi Pontszám a pontszám, ami által kiszámított Google Adwords alapján számos tényező – a minőség a cél page (oldal, amely elvezet a látogatók, ha rákattintottak a hirdetésre), a kulcsszó CTR, maximális CPC, hogy beállított, stb.

A lap, amelyben meg kell küldeni a látogatók, amikor rákattintanak a hirdetésére itt nagyon fontos, hogy – ha az oldal csak egy nagyon egyszerű oldal, amely nincs információ, de arra kérjük őket, hogy adja meg az első név, e-mail címét, hogy folytassa, esélyes, hogy lesz egy nagyon rossz Minőségű Gólt, ennek eredményeként, akkor kell fizetni egy nagyon magas kattintásonkénti Költség.

A lényeg, annál jobb a Minőségi mutató, annál kevésbé kell fizetnie, ha valaki rákattint a hirdetésére.


4 Kulcsszó-Típusok A Google Adwords

Jelenleg 4 fő kulcsszó-típusok a Google Adwords, én fogom elmagyarázni, hogy ezek a kulcsszó típusú példákkal:

1. Általános Egyezés

Általános egyezésű kulcsszót vagy kulcsszavakat nélkül idézőjelbe (") vagy szögletes zárójelek ([ ]) között.

Hadd mondjak egy példát, hogy egy általános egyezésű kulcsszó – ismerje meg a golf.

A hirdetés akkor aktiválódik, amikor a kulcsszó egy személy típusok tartalmaz mind a "tanulni", a "golf". Szintén a hirdetés is indítható, a kapcsolódó feltételek kapcsolatban a "tanulni", a "golf" is.

Íme néhány példa kulcsszavak indít a hirdetések:

– megtanulják, hogyan kell játszani golf

– golf-learning webhelyek

– mester, a művészet, a tanulás golf

– golf tanulságokat online

Ez a fajta kulcsszó lehetővé teszi, hogy a hirdetés megjelenjen a legtöbb időt. Azonban néha nagyon kizárja a nem célzott forgalom.

Én személy szerint nem szeretem a cél általános egyezésű kulcsszavakat az Adwords kampányok.

2. Kifejezésegyezés

Kifejezésegyezés kulcsszavak kulcsszavak van idézőjelben között – például a "tanulni golf".

A hirdetés csak akkor aktiválódik, ha a kulcsszó egy személy típusok tartalmaz a szót, hogy "tanulni, golf" abban a sorrendben.

Íme néhány a kulcsszó példa, hogy beindítja a hirdetés:

– én tanulni akarok golf online

– ismerje meg a golf az interneten

– hol lehet megtanulni golfozni

– ismerje meg a golf hinta

A hirdetés azonban NEM kapcsolódik be, amikor valaki típusok a következők:

– learning golf

– megtanulják, hogyan kell játszani golf

– golf tanulni

3. Pontos Egyezés

Pontos egyezésű kulcsszó mondatok szögletes zárójelek között, hogy – például [tanulni golf].

Hogy hirdetés CSAK akkor indul el, ha valaki belép a szavakat tanulni, a golf ebben a sorozatban. Semmi más elől vagy hátul.

Imádom, hogy a cél a hirdetések mind pontos, kifejezésegyezés kulcsszavak – ahogy adja a legjobb célzott forgalom a honlapon.

4. Negatív Mérkőzés

Sokan elhanyagolják, hogy a kizáró kulcsszavak a hirdetési kampányok. Meg kell találni, mint a sok negatív szavak, mint lehetséges, hogy megszüntesse a nem kívánt megjelenítések, valamint a nem kívánt kattintással.

Hadd mondjak egy példát–, ha eladod egy digitális könyv termék golf jogosult "kezdő golf tippek", nem akarom, hogy hirdetése fel, ha valaki keres ingyenes kezdő golf tippek, kezdő golf tippek, torrent, kezdő golf tippek, stb.

Csak annyit kell tenned, hogy megelőzi ezeket a kulcsszavakat negatív (-) jel, például

-ingyenes

-torrent

-letöltés

Nézd ezt a Negatív Kulcsszavak Mérkőzés Videó:

Ez nagyon fontos: Meg KELL építeni a lista kizáró kulcsszavakat. Hogy néz ki a kizáró kulcsszavakat, egyszerűen használja fel az ingyenes Google Kulcsszavak eszköz vagy ingyenes Wordtracker eszköz, írja be a kulcsszót, amelyet meg szeretne célozni, nézd át a listát, hogy lássuk, van-e kulcsszó feltételek nem szeretné, hogy a hirdetés megjelenik, ha valaki belép őket.

Általában van egy listája arról, hogy 500 – 600 negatív kulcsszavak bármely Adwords kampány, hogy van – ez biztosítja, hogy a hirdetés csak akkor jelenik meg a legtöbb célzott kulcsszó feltételek, miáltal jobban nyereség.


A megértés Az ön Potenciális Vásárlói életciklus

A megértés az ön potenciális vásárlói életciklus nagyon fontos a döntés a típusú kulcsszavak kell célpont minden Adwords kampány, hogy meg fogod csinálni.

Alapvetően 3 kategóriában a kulcsszavak – nevezetesen a Böngészés Kulcsszavak Összehasonlítása Kulcsszavak végül a Vásárlás Kulcsszavak. Csak az, amit ezek a kategóriák a kulcsszavak?

Hadd magyarázzam meg ezt egy példával. Vegyük például támogatása, BMW 7-es sorozat autó, mint egy affiliate – amely kulcsszavak kellene cél, a legjobb eredmények:

1. Böngészés Kulcsszavak

Ebben a szakaszban, a potenciális ügyfelek valószínűleg nem tudja, mit modell, vagy milyen márkájú autót akar. De ő érdekelt abban, hogy egy új autót.

Szóval, csak adja meg a kulcsszavakat, mint a következő, hogy megtudja, milyen típusú autók, modellek állnak rendelkezésre:

– gyors autók

– jó autó

– sport autók

– szép autó

– intelligens autók

A lista még nincs vége – de ez csak egy példa kulcsszavak ők esetleg le az enter billentyűt. Ez a böngészés kulcsszavak fázis.

Ha támogatása, BMW 7-es sorozat autó, vagy célzási kulcsszavak ilyen véletlenek, sok megjelenítések, lehet, hogy sok a kattintás, de nem konverziók – azért, mert az emberek, ki írja ezeket a kulcsszavakat nem is szándékomban vásárolni.

Általában nem javasoljuk, hogy ilyen cél kulcsszavak Adwords kampány. Ez csak egy kidobott pénz, idő.

2. Összehasonlítás Kulcsszavak

Némi kutatás után, hogy a potenciális ügyfél úgy dönt, hogy ő azt akarja, hogy vesz egy BMW-vel, de nem tudod, hogy melyik modell akar. Ebben a szakaszban azt akarja, hogy többet megtudjon a BMW autók, így ő majd írja be a kulcsszavakat, mint például:

– BMW eladó

– BMW vélemények

– hasonlítsa össze a BMW modellek

Ha létrehozott egy céloldal gyűjteni, hogy a potenciális ügyfelek keresztnév, e-mail címét, cserébe egy szabad jelentést, e-mail sorozat, videó sorozat, audio sorozat, stb. tanítani neki a típusú BMW autó modellek állnak rendelkezésre, végül győzni, ezért ő/ő kell a BMW 7-es sorozat autó, amely vagy előmozdítása, akkor célpont ezeket a kulcsszavakat az Adwords kampány.

Ez az összehasonlítás kulcsszavak fázis. Ne feledd, ebben a fázisban, hogy a fogyasztók tudják, mit akarnak – a BMW-t, de nem tudom, hogy a BMW autók a legjobb választás számára, vagy ő nem tudja, melyik modellt. A megfelelő marketing technikák, előfordulhat, hogy néhány értékesítés.

3. Vásárlás Kulcsszavak

A potenciális ügyfél tudom, mit akar – egy BMW 7-es sorozat autó, készen vásárolni. Ezért ő/ő majd írja be a kulcsszavakat, mint például:

– vegyél BMW 7-es sorozat

– olcsó BMW 7-es sorozat

– A BMW 7-es sorozat ajánlat

– A BMW 7-es sorozat autó eladó

A lista megy – Ezek az úgynevezett "Vásárlás Kulcsszavak" ez, ahol a legtöbb pénz lesz készült – ez az, ahol kell, a cél a kulcsszavak – minden esetben a kulcsszavakat tartalmazó mondat "BMW 7-es sorozat".

Majd a legmagasabb konverziók száma ezekből vásárol kulcsszavak.


Eszközök A Kulcsszó Kutatás

Én általában, hogy használja ezeket a 3 ingyenes eszköz során a kulcsszó kutatás a megfelelő kulcsszavakat az Adwords kampányok:

1. A Google Kulcsszó Kutatási Eszköz

2. Wordtracker Ingyen Kulcsszó Reseach Eszköz

3. Kulcsszó a Discovery Ingyenes Kulcsszó Kutatási Eszköz

Mennyit Kell Ajánlatot? – Tippek A Meghatározó A Maximális CPC -

Mint egy durva becslés, feltételezem, hogy veszek 1 eladó minden 100 kattintással (ez a feltételezés is)

Tegyük fel, hogy a bizottság megkapja ezt a terméket $47 minden eladó. Ezért a maximális CPC kell:

Bizottság Fizetett 1 Eladó / 100

Ami ebben az esetben lesz $0.47 – beállíthatjuk, hogy a maximális CPC-mint $0.47.

Előfordulhat azonban, hogy is akarom feltételezni, hogy képes lesz arra, hogy 1 eladó minden 50 kattintással. Ilyen esetben az, hogy beállíthatjuk, hogy a maximális CPC-mint $0.94.

Általában nem képes lesz arra, hogy egy eladó minden 33 rákattint az átlagos (ez az átlag) – szóval, nem lehet beállítani a maximális CPC-mint $1.42.

Lehetséges, Hogy Állítsa be A Maximális CPC, Hogy Ugyanaz, Mint A Minimális Ajánlati Által Megadott Adwords?

Mielőtt válaszolnék erre a kérdésre, hadd magyarázzam el, mi ez a minimális ajánlati által megadott Adwords azt jelenti – ez a minimális ajánlat a minimális összeget kell beállítani, mint a maximális CPC-annak érdekében, hogy a Google Adwords jeleníti meg a hirdetéseket.

Ha beállítja a maximális CPC-alacsonyabb, mint ami meg van adva a minimális licit, akkor a Google Adwords nem jelennek meg a hirdetések.

Vissza a kérdésem, igen, megadhatja a maximális CPC-minden kulcsszó ugyanolyan, mint a minimális ajánlati által megadott Adwords. Ezáltal a hirdetés valószínűleg helyezni, de a vége, az a kulcsszó, amire pályázik.

Mondjuk, ha van már 10 hirdetést az adott kulcsszó vagy licitálás – a hirdetés kerül a 11 helyzetben.

Célzás Keresés – Tartalom Hálózatokon – Vagy Nem?

Amikor belép a kampány beállítások megjelenik egy oszlop neve "Hálózatok", amely lehetővé teszi, hogy az állami hálózatok, ahol hirdetései megjelennek.

1. Google Kereső

Ha ez be van jelölve (ezt ellenőrizni kell), a hirdetése akkor jelenik meg, ha valaki belép a kulcsszó már ajánlatot a Google Kereső.

2. Keresési Hálózat

Ha ez be van jelölve, a hirdetés megjelenik, ha valaki belép a kulcsszó már ajánlatot a Google Keresési Hálózat – például Froggle, Google Csoportok, az AOL, a Netscape, Ask.com, Shopping.com, Earthlink.com, Compuserve, az AT&T.

Én személy szerint nem javaslom, hogy ellenőrizze ezt a beállítást, mert a kattintások nem nagyon célzott (tapasztalatok alapján)

3. Tartalmi Hálózat

Ha ez az opció be van jelölve, akkor a hirdetések jelennek meg, a kapcsolódó honlapok az Interneten, amelyben a webmester Adsense modulok.

Nem ajánljuk, hogy ellenőrizze ezt a beállítást azért is, mert a kattintásokat kap, nagyon kizárja a nem célzott (újra tapasztalataim alapján)


Hogy Tudok Írni, Egy Hatékony Hirdetés?

Írás hatékony hirdetés nagyon fontos, hogy egy nagyon jó CTR – mert az ad kitűnjön a többi majd kapni az emberek figyelmét, majd kattintson a hirdetés.

Egy jó módja annak, hogy hozzon létre egy másolatot ad az, hogy saját "ellop" fájl – ez a fájl tartalmazza jó hirdetés kifejezéseket, amelyek segítségével.

Valószínűleg tőlem kérdezni, hogy hogyan lehet megtalálni a jó hirdetés mondatok használható – könnyű. Csak annyit kell tenned, hogy vizsgálja meg a helyi újság–, amely valaha is ad, hogy akadt meg a szemed lesz egy jó hirdetés – másolás a pontos kifejezés a hirdetést, hogy akadt meg a szemed, majd helyezze be ez a "swipe" fájlt a tiéd. Ha ez a hirdetés kifejezést sikerül elkapni a szemed, nagyon valószínű, hogy képes lesz arra, hogy elkapják a szemet a többieknek is.

Egy másik módja annak, hogy nézd meg a hirdetések, hogy a Google Kereső a különböző kulcsszavakat keres, hogy a hely a hirdetések – melyik hirdetés fogott a szem–, illetve az ad, hogy akadt meg a szemed – mit ad kifejezést, hogy vajon a hirdető használja? Másold ezt a hirdetést kifejezést a "swipe" fájlt újra.

Idővel, a "csúsztatás" fájl tele szemet gyönyörködtető hirdetés kifejezéseket, amelyek segítségével a hirdetések, hogy hatékony hirdetés, ezáltal javítja a hirdetés CTR.


Mi Az A Google Pofon?

Mi is pontosan az a Google Pofon? Tedd közérthetően, egyszerűen azt jelenti, hogy a Google Adwords büntetik a hirdetők által a pofon nekik, nagyon magas minimális ajánlati egy kulcsszó egy minimális ajánlati $5 $10 per kattintson a kulcsszó.

Az oka, hogy ezek a hirdetők büntetik az oka valószínűleg, hogy a minőség a cél oldalon vezetnek az emberek, hogy, ha a hirdetések, hogy csattant.

Mint azt már tudjuk, hogy a Google szereti egyedi tartalom, ők pedig megvetem spamek – szóval, ha te vagy a vezető, hogy valaki egy cél oldalt, ahol tartalmaz, semmi, de 2 űrlapmezők, hogy kérje meg az első név, e-mail címe, akkor valószínűleg bünteti a Google által szüksége, hogy fizetni egy nagyon magas kattintásonkénti költség.

Honnan Tudom, Ha Én Már A Google "Pofon"?

Nagyon egyszerű, csak annyit kell tenni, hogy nézd meg a "Minőségi Pontszám" oszlopban a kampány, hirdetéscsoport oldal.

Ha néz alá a Minőségi mutató oszlop, látni fogsz egy "Minimális Ajánlati" alatt a Minőségi mutatót minden egyes kulcsszó – ha a minimális licit $5 vagy 10 dollár, ez azt jelenti, hogy mondjam, hogy a Google a "pofont" az adott kulcsszó.

Amikor ez megtörténik, az azt jelenti, hogy a Google úgy ítélte meg, hogy a cél weboldal vezette a látogató, ha rákattint a hirdetésére nem releváns a kulcsszó a már benyújtott ajánlatok vagy a cél weboldal nagyon rossz minőségű tartalom. Meg kell nézni javítása a cél weboldal.

Vannak Más Pay Per Click Oldalak, Ahol Lehet, Ahol A Hirdetéseket?

Néhány előfordulhat, hogy az Adwords is versenyképes (ott tényleg sok a konkurencia néhány nagyon forró fülkékben).

Érdemes figyelembe venni a forgalomba a hirdetések más Pay Per Click keresőmotorok, mint a verseny, kisebb, valamint nem kell túl sokat fizet kattintásonként.

Itt van néhány másik Pay Per Click keresők lehet, hogy érdemes forgalomba a hirdetéseket:

– A Yahoo Kereső Marketing

– MSN AdCenter

– 7 Keresés

– LookSmart

– Miva

– Fokozza

– AdBrite

Volt sikerek ezek közül néhány más keresőmotorok – néhány igazán versenyképes kulcsszavak mindössze $0.01 / klikk bizonyos, hogy ezek a keresők! ;)

Remélem, megtaláltad ezt a cikket useful1

Kattintson ide, hogy megtanulják, hogyan lehet nyereséges PPC Reklám .

A legjobb
Mathaios

Translated by Yandex.Translate and Global Translator

Hagy egy Válaszol

Biztos bejelentkezve hogy a hozzászólásod.


Ismerje Meg, Hogyan, Hogy A Siker Az Adwords
Név:
E-mail:
Utáljuk a spamet, mint te!
Az Adatvédelmi biztonságban velünk.

Hatékony Eszközök