PPC Tips

PPC-Annonsering er når du oppretter annonsene dine vises i søkemotorene Resultat Sider, og fra andre nettsteder når noen gjør et søk.For eksempel når du søker etter noe i Google Search Engine deretter i side som google viser resultatene av dine søk ,på høyre side av denne siden kan også vises fire linje annonser som er reklame for produkter eller tjenester knyttet til ditt spørsmål.
Så hvis du klikker på en annonse som dette ,du ll få på nettsiden at denne personen betaler for å annonsere.Det er også samme annonsene som vises på andre nettsteder som har avtalt med Google eller andre reklame firmaer for å vise disse annonsene i det nettsteder.
Så for immidiate trafikk generasjon PPC annonsering er bevist å være den beste metoden.Men for å lykkes med PPC du må vite hvordan du bruker det som det er også bevist at PPC kan få brøt når du ikke vet hvordan å sette opp din advertisng kampanjer.Det jeg mener er at hvis du ikke har satt opp kampanjene riktig kan du betale over $5.00 per klikk med ut å generere et salg, men hvis du gjør alt riktig, kan du betale bare $0,01 per klikk og få enorm ammounts salg.
I konklusjonen, PPC annonsering er den beste trafikk generasjon metode når det blir brukt riktig.


-Hvordan finne søkeord som folk bruker når de ønsker å kjøpe.

Er du taper mye penger hver eneste dag for å få mange klikk på annonsene dine, men ingen salg? Dersom du er står overfor dette problemet, så må du sjekke ut denne artikkelen.

Jeg vil dekke noen av de mest vitale områder du trenger å vite for å være lønnsomt i Google Adwords.


Forstå Begreper Som Brukes I Google Adwords

Følgende er noen av begrepene som brukes oftest i Google Adwords, og hva disse begrepene er:

1. CPC (Cost Per Click)

CPC, også kjent som Kostnad Per Klikkhvor mye selskapene som du kan annonsere med du blir belastet når noen klikker på annonsen din.

2. Høyeste CPC

Høyeste CPC-budet er et beløp du er villig til å betale maksimalt for et klikk på annonsen din.

Du må oppgi et høyeste CPC-bud for alle søkeordene dine når du oppretter en ny kampanje – Google Adwords vil IKKE belaste deg utenfor ditt høyeste CPC.

3. Visninger

Visninger er antall ganger annonsen har blitt vist for hvert søkeord.

4. Klikkfrekvens (CTR, clickthrough Rate)

CTR, også kjent som Click-Through-Rate, er en prosentandel som genereres av Adwords for hvert søkeord – det er beregnet basert på følgende formel:

(Antall Klikk / Antall Visninger) * 100 = CTR (i prosent)

Generelt, jo høyere CTR er, jo mer relevant Google tror annonsen din er, og som sådan, over tid, som din CTR øker, Google Adwords vil belaste deg lavere per klikk når en bruker klikker på annonsen din.

5. Kvalitetspoeng (QS)

Kvalitetspoengene er et resultat som er beregnet av Google Adwords er basert på en rekke faktorer – kvalitet på bestemmelsesstedet (side der du vil lede besøkende til når de klikker på annonsen din), søkeordets CTR, høyeste CPC-budet du har angitt, etc.

Den siden som du kommer til å sende besøkende til når de klikker på annonsen din er veldig viktig her – hvis siden din er bare en veldig enkel side som gir ingen informasjon, men å be dem oppgi fornavn og e-postadresse for å gå videre, vil du sannsynligvis få en svært dårlig Kvalitet Score, og som et resultat, vil du måtte betale en svært høy Kostnad Per Klikk.

I hovedsak, bedre Kvalitet Score er, jo mindre må du betaler når noen klikker på annonsen din.


4 Typer Søkeord I Google Adwords

Det er 4 viktigste typer søkeord i Google Adwords, og jeg kommer til å forklare hva disse typer søkeord er med eksempler:

1. Fleksibelt Samsvar

Søkeord med fleksibelt samsvar er nøkkelord uten anførselstegn (") eller hakeparenteser ([ ]) i mellom.

La meg gi deg et eksempel på et søkeord med fleksibelt samsvar lære golf.

Din annonse vil bli utløst når søkeordet uttrykket en person typer inneholder både "lære" og "golf". Din annonse vil også bli utløst for beslektede begreper knyttet til ordene "lære" og "golf".

Her er noen eksempler på søkeord som utløser annonsene dine:

– lære å spille golf

– golf læring nettsteder

– lær deg å mestre kunsten av å lære golf

– golf lære leksjoner online

Denne type søkeord vil tillate for at annonsen din skal bli vist mesteparten av tiden. Imidlertid er det noen ganger veldig ikke-målrettet trafikk.

Jeg personlig liker ikke å målrette søkeord med fleksibelt samsvar i min Adwords-kampanjer.

2. Setningssamsvar

Setningssamsvar søkeord er søkeord som har omvendt komma i mellom – for eksempel "lære golf".

Din annonse vil bare bli utløst hvis søkeordsetning en person typer inneholder ordet "lære golf" i denne sekvensen.

Her er noen av de søkeordsetning eksempler som vil utløse annonsen din:

– jeg ønsker å lære golf online

– lær golf på internett

– hvor kan jeg lære golf

– lær golf swing

Imidlertid, vil annonsen IKKE utløses når noen skriver i følgende:

– læring golf

– lære å spille golf

– golf lære

3. Eksakt Samsvar

Søkeord med eksakt samsvar setninger har hakeparenteser i mellom dem – for eksempel [lære golf].

Du annonse vil BARE utløses når noen går inn i ord lære golf i denne sekvensen. Ingenting annet i front eller på baksiden.

Jeg elsker å målrette annonsene mine med både eksakt samsvar og setningssamsvar – som de gir meg den beste målrettet trafikk til nettstedet mitt.

4. Negativt Samsvar

Mange folk unnlater å ha negative søkeord i sine reklamekampanjer. Du må finne så mange negative ord som mulig for å eliminere uønskede annonsevisninger og uønskede klikk.

La meg gi deg et eksempel – hvis du selger en digital bok produktet på golf tittelen "nybegynner golf tips", ville du ikke vil at annonsen din skal vises når noen er på jakt etter gratis nybegynnere golf tips, nybegynner golf tips torrent, nybegynner golf tips laste ned, osv.

Alt du trenger å gjøre her er å gå forut for disse søkeord med negativt (-) fortegn, for eksempel

-gratis

-torrent

-last ned

Se denne Negative Søkeord som Samsvarer med Video:

Dette er svært viktig: Du MÅ bygge opp din liste over negative søkeord. Se opp for negative søkeord, kan du bare gjøre bruk av den gratis Google-Søkeord eller gratis Wordtracker verktøyet, skriver du inn søkeord som du ønsker å målrette, og bla gjennom listen for å se om det er noen søkeordene du ikke ønsker at annonsen din skal vises hvis noen går dem i.

Jeg har normalt en liste på ca 500 – 600 negative søkeord i alle Adwords-kampanje som jeg har – dette vil sikre at min annonse vises bare for de mest målrettede søkeordene, og derved bringe meg bedre fortjeneste.


Forstå Din Potensielle Kunden er å Kjøpe livssyklus

Forstå din potensielle kunden er å kjøpe livssyklus er svært viktig i du bestemmer hvilken type søkeord du bør målet for alle Adwords-kampanje at du kommer til å stille opp.

Det er i utgangspunktet 3 kategorier av søkeord – nemlig Surfing Søkeord, Sammenligningen Søkeord og til slutt, Kjøper Søkeord. Akkurat hva disse kategoriene av søkeord betyr?

La meg forklare dette med et eksempel. Ta for eksempel du er fremme BMW 7-serie bil som en affiliate – hvilke søkeord du bør målet for de beste resultatene:

1. Surfer Nøkkelord

I denne fasen, potensielle kunder sannsynligvis ikke vet hvilken modell eller hva merkevaren av bilen han/hun ønsker. Men han/hun er interessert i å få en ny bil.

Så han vil bare skrive inn søkeord som følgende for å finne ut hvilke typer av biler og modeller er tilgjengelige:

– raske biler

– kule biler

– sportsbiler

– fine biler

– smart-biler

Listen stopper ikke der – men bare for å gi deg et eksempel på søkeord de vil muligens komme inn. Dette er surfing søkeord fase.

Hvis du er fremme en BMW 7-serie bil og du målretter mot søkeord som dette, sjansene er du vil få massevis av annonsevisninger, du kan få mange klikk, men ingen konverteringer – årsaken er at folk som skriver i disse søkeordene ikke selv har en intensjon om å kjøpe.

Jeg trenger normalt ikke oppfordrer deg til å målrette slike søkeord i Adwords-kampanjen. Det er bare en sløsing med tid og penger.

2. Sammenligningen Nøkkelord

Etter noen undersøkelser, du potensielle kunden bestemmer seg for at han ønsker å kjøpe en BMW bil – men ikke vet hvilken modell som han ønsker. På dette stadiet, ønsker han å finne ut mer om BMW biler, så han vil skrive inn søkeord som:

– BMW til salgs

– BMW anmeldelser

– sammenlign med BMW-modeller

Hvis du har opprettet en destinasjonsside for å samle dine potensielle kunder fornavn og e-postadresse i bytte for en gratis rapport, e-series, video-serien, lyd serien, etc. å utdanne ham/henne på typer av BMW bil modeller som er tilgjengelig, og til slutt overbevise ham om hvorfor han/hun skal få det BMW 7-serie bil som du er fremme, så bør du målrette disse søkeord i Adwords-kampanjen din.

Dette er den sammenligningen søkeord fase. Husk, i denne fasen, kundene vet hva de vil – i BMW, men han/hun ikke vet om BMW biler er det beste valget for ham, eller han/hun ikke vet hvilken modell som skal gå for. Med riktig markedsføring teknikker, kan du være i stand til å få noen salg her.

3. Å Kjøpe Søkeord

Din potensielle kunden vet hva han/hun ønsker – en BMW 7-serie bil, og er klar til å kjøpe. Så han/hun vil skrive inn søkeord som:

– kjøpe BMW 7-serie

– billige BMW 7-serie

– BMW 7-serie tilbyr

– BMW 7-serie bil salg

Listen går på Disse kalles "å Kjøpe Søkeord", og det er der de fleste pengene vil bli gjort fra – det er der du må målet ditt søkeord – alle forekomster av søkeord som inneholder uttrykket "BMW 7-serie".

Du vil få høyest antall konverteringer fra disse kjøper søkeord.


Verktøy For Søkeordet Forskning

Jeg pleier å gjøre bruk av disse 3 gratis verktøy i løpet av mine søkeord forskning for passende søkeord for min Adwords-kampanjer:

1. Google søkeordverktøyet

2. Wordtracker er Gratis Søkeord Forskning Verktøy

3. Keyword Discovery er Gratis Søkeord Forskning Verktøy

Hvor Mye Skal Jeg By På? – Tips For Fastsettelse av Høyeste CPC-bud

Som et grovt estimat, skal jeg antar at jeg kommer til å få 1 salg hver 100 klikk (du kan ta denne antakelsen i tillegg)

La oss si at kommisjonen får du for dette produktet er $47 for hvert salg. Derfor, det høyeste CPC-budet bør være:

Kommisjonen har Betalt for 1 Salg / 100

Som i dette tilfellet vil være $0.47 – du kan angi høyeste CPC-bud som $0.47.

Men, du kan også ønsker å anta at du vil være i stand til å få 1 salg i alle 50 klikk. I et slikt scenario, kan du angi høyeste CPC-bud som $0.94.

Normalt, vil jeg være i stand til å få et salg hver 33 klikk på gjennomsnittet (som er min gjennomsnitt) – så for meg, kan jeg sette mitt høyeste CPC-som $1.42.

Er Det Mulig For Meg til Å Sette Mitt Høyeste CPC-bud du Skal Være Den Samme Som Den Minste Bud som er Angitt Av Adwords?

Før jeg svarer på dette spørsmålet, la meg forklare hva dette minstebudet angitt av Adwords-betyr – dette minimum-budet ditt er det minste beløpet du trenger for å stille som det høyeste CPC-budet for at Google Adwords til å vise annonsene dine.

Hvis du vil angi høyeste CPC-bud for å være lavere enn det som er spesifisert i det minste bud, så Google Adwords vil ikke vise annonsene dine.

Tilbake til spørsmålet, ja, kan du angi høyeste CPC-bud for hvert søkeord for å være den samme som den minste bud som er angitt av Adwords. Ved å gjøre dette, og annonsen din vil mest sannsynlig bli plassert i halen slutten for søkeordet du byr for.

La oss si at hvis det er allerede 10 annonser for denne bestemte søkeord du er med for – din annonse vil bli plassert i det 11. posisjon.

Målretting Søk – Innhold – Nettverk- Eller Ikke?

Når du angi kampanjeinnstillinger, og du vil se en kolonne kalt "Nettverk" som lar deg oppgi nettverk som du vil at annonsene dine skal vises i.

1. Google-Søk

Når dette er sjekket (må sjekkes), vil annonsen din vises når noen kommer inn søkeordet du har bud for i Søkemotoren Google.

2. Søk Nettverk

Når denne er avkryssa, vil annonsen din vises når noen kommer inn søkeordet du har bud for i Googles søkenettverk, for eksempel Froggle, Google Grupper, AOL, Netscape, Ask.com, Shopping.com, Earthlink.com, Compuserve, AT&T.

Jeg personlig ikke anbefale deg å sjekke dette alternativet fordi klikk er ikke veldig målrettet (basert på erfaring)

3. Innholdet Nettverk

Når dette alternativet er krysset av, kan du annonser som skal vises i relaterte nettsteder på Internett som webmaster har Adsense-moduler.

Jeg vil ikke anbefale deg å sjekke dette alternativet også fordi de klikkene du får er svært ikke-målrettet (igjen basert på min erfaring)


Hvordan Kan Jeg Skrive En Effektiv Ad Copy?

Å skrive en effektiv ad copy er svært viktig å få en veldig god CTR – fordi din annonse vil skille seg ut fra resten, og dette vil definitivt fange folks oppmerksomhet, og klikk på annonsen din.

En god måte for å opprette et ad copy er å opprette din egen "sveip" fil – denne filen vil inneholde god annonse setninger som du kan bruke.

Du er sannsynligvis spørre meg nå hvor kan du finne gode annonse uttrykk som du kan bruke – lett. Alt du trenger å gjøre er å se inn i den lokale avisen – som noen gang annonse som fanget øyet vil være en god annonse – kopiere eksakt frase i annonse som fanget øyet, og plasser det i denne "sveip" fil av deg. Hvis denne annonsen uttrykket klarer å fange øyet, er det svært sannsynlig at det vil være i stand til å fange øyet av andre også.

En annen måte er å se på annonser som er i Søkemotoren Google for ulike søkeord som du ønsker å plassere annonsene på – se hvilken annonse som fanget øyet – og for annonse som fanget øyet – hva ad uttrykket gjorde annonsøren bruke? Kopier denne annonsen uttrykket inn i din "sveip" fil igjen.

Over tid, vil du ha en "sveip" fil full av iøynefallende annonse setninger som du kan bruke i annonsene dine for å ha en effektiv annonse kopiere, og dermed forbedre KLIKKFREKVENSEN til en annonse.


Hva Er Google Slag?

Hva er egentlig en Google Slag? For å sette det i lekmann vilkår, det betyr bare Google Adwords penalizing annonsører ved å slapping dem med en svært høy minimum-budet for et søkeord fra et minstebud på $5 eller $10 per klikk for et søkeord.

Grunnen til at disse annonsørene er straffet er mest sannsynlig på grunn av kvaliteten på destinasjonssiden de fører folk til å når sine annonser som ble klikket på.

Som du allerede vet, Google elsker unikt innhold, og de avskyr spam – så hvis du kommer til å lede noen til en destinasjon side der det inneholder noe annet enn 2 skjemafelt for å spørre dem om deres fornavn og e-postadresse, vil du mest sannsynlig bli straffe av Google – ved å måtte betale en svært høy kostnad per klikk.

Hvordan Vet Jeg Om Jeg Har Vært Google "Slo"?

Veldig enkelt, alt du trenger å gjøre er å se på "Kvalitetspoeng-kolonnen i kampanjen, annonsegruppen din side.

Hvis du ser under Kvalitetspoeng-kolonnen, vil du se et "Minimum-Budet" under Kvalitetspoeng for hvert søkeord – om det minste bud er på $5 eller $10, og det betyr å si at du har vært på Google "slo" for det aktuelle søkeordet.

Når det skjer, betyr det at Google anses som reisemål hjemmeside du har ledet besøkende til når de klikker på annonsen din er ikke relevant i forhold til søkeordene du har sendt bud på eller reisemål nettstedet har svært dårlig kvalitet på innholdet. Du må se til å forbedre reisemål nettstedet.

Er Det Noen Andre Betale Per Klikk Nettsteder Der Jeg Kan Plassere Annonsene Mine?

Noen av dere kan finne Adwords for konkurransedyktige (det er virkelig mange av konkurranse i noen av de svært varme nisjer).

Du kan vurdere å legge ut annonser i andre Pay Per Click Søkemotorer, så konkurransen er mindre, og også du ikke trenger å betale for mye per klikk.

Her er noen av de andre Pay Per Click Søkemotorer som du kanskje vil vurdere å plassere annonsene dine:

– Yahoo Search Marketing

– MSN AdCenter

– 7 Søk

– LookSmart

– Miva

– Styrke

– AdBrite

Jeg har hatt suksess i noen av disse andre søkemotorer – noen av de som virkelig konkurransedyktige søkeord bare koste meg $0,01 per klikk i noen av disse søkemotorene! ;)

Håper du fant denne artikkelen useful1

Klikk her for å lære hvordan å gjøre lønnsom PPC Annonsering .

Alle de beste
Mathaios

Translated by Yandex.Translate and Global Translator

Legg igjen et Svar

Du må være du er logget på for å legge inn en kommentar.


Lær Hvordan Du Har Suksess Med Adwords
Navn:
E-post:
Vi hater spam mer enn du gjør!
Ditt Personvern er trygg med oss.

Kraftige Verktøy